petek, 23 aprila 2021 / Published in Novice

 

Juhuhu! Prijave na 100 ob Mrzli reki 2021 so odprte! Tekli bomo v soboto, 11. decembra. Mi mislimo povsem resno 🙂 

Tudi letos se bodo tekmovalci pomerili v več dolžinah posamično in štafetno. Najdaljšo razdaljo bodo pretekli tekači na 100 km in bo veljala za Državno prvenstvo Slovenije. Odprte so tudi prijave na 75 in 50 km. 

V 5-članskih štafetah še vedno velja pravilo najmanj 2 tekačic v štafeti, vsak član v štafeti preteče 20, 15 ali 10 km. 

Vaše prijave pričakujemo na tej povezavi: http://www.100obmrzlireki.si/prijava/ 

Tekmovalce, ki ste startnino prenesli iz leta 2020, prosimo, da preverite svojo prijavo na listi prijavljenih. Morebitne spremembe pa nam javite na 100obmrzlireki@gmail.com.

Startajmo skupaj pozitivno in z optimizmom!

Organizacijski odbor 100 ob Mrzli reki 
Alenka Čadež Kobol, predsednica

 

nedelja, 13 decembra 2020 / Published in Novice

V soboto, 12. decembra, je Luku Skočaju, ki izhaja Bača pri Materiji, vasice v Brkinih, uspel neverjeten tekaški izziv. Doma, na tekalni stezi je v manj kot devetih urah, natančneje v 8:54:28 odtekel svojo prvo stotko – 100 km!

Priča smo bili Lukovemu izjemnemu ultra tekaškemu izzivu, s katerim se je srčno in pogumno spoprijemal vsak kilometer poti ter tako ustvarjal nove priložnosti za mlade športnike. Ves čas tekaškega izziva je Luka spremljal njegov trener Dario Dolenc s strokovnimi nasveti, ki ga je na ta podvig tudi pripravljal skozi leto.

Tekači Vipavske doline v okviru akcije 100 ob Mrzli reki za botrstvo v športu poleg srčnosti in dobrodelnosti spodbujamo posameznike k aktivnem življenjskem slogu, saj nam šport bistri telo in duha. Našemu sporočilu so se po celotni Sloveniji odzvali številni ultramaratonci, rekreativni tekači, kolesarji in ostali športniki, ki so novico o športno dobrodelni akciji širili med svoje prijatelje z nominacijami in povabilom preko socialnih omrežij k športnem udejstvovanju. Med njimi bi želeli izpostaviti  Aleksandro Miklavčič, ki je v podporo Luku pretekla svojo prvo stotico na tekaškem krogu okrog Logatca, s časom 11h 58min. Projektu se je pridružil tudi ultramaratonec Dejan Žibert iz Ljubljane, ki pravi, da je zjutraj obul superge in tekel, tako da jih je na koncu naneslo 100km.

Po celotni Sloveniji so Luka bodrili in spodbujali tekači, kolesarji, pohodniki in športniki različnega kova. S svojimi sporočili so vlivali Luku dodatno energijo in izražali podporo dobrodelnemu projektu 100 ob Mrzli reki za botrstvo v športu, v okviru katerega se zbirajo sredstva za pomoč mladim talentiranim športnikom, ki zaradi socialnih razmer nimajo možnosti športnega udejstvovanja.

Na obali so štafeto dobrega srca spletali člani športnega društva ŠD 3 šport, ki so Luka spremljali virtualno, tekaško štafeto (razmeram  primerno so namesto štafetne palice uporabili kar razkužilo) so si podajali od ene do druge občinske meje, vse od Sečovelj do Bača pri Materiji, kjer je Luka doma.

Od Mirna do Brkinov so mrežo dobrodelnosti in optimizma širili številnimi kolesarji, tako na terenu, kot  doma na trenažerjih, s sporočilom akcije «Življenje na Krasu in Brkinih se vrti naprej«.

Dodaten zagon in energijo pa organizatorjem projekta daje tudi izjemno pozitiven odziv medijev, za kar se jim iz vsega srca zahvaljujemo. Celo nekateri radijski in športni novinarji bodo tekli ali kolesarili v podporo skupni akciji.

Z Lukovim izjemnim dosežkom pa se je športno dobrodelni projekt 100 ob Mrzli reki za botrstvo v športu šele dobro začel.

Zbiranje sredstev bo potekalo vse do konca leta, sredstva bodo v celoti namenjena za pomoč mladim športnikom Vipavske doline, Brkinov in Krasa. Pomagamo, ker:

  • je šport v življenju mladega zelo pomemben dejavnik,
  • se zavedamo težkih zgodb naše družbe,
  • želimo pomagati,
  • so nove priložnosti navdih za vse nas.

Vabimo vas, da prispevate 5 eur s poslanim SMS STOTKA5 na 1919 ali nakazilom na
Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina, 
številka TRR: SI56 6100 0000 8873 907
Namen: Darujmo za športnike
Koda: CHAR
Referenca: SI00 0022

Najlepše se zahvaljujemo vsem, ki ste na tak ali drugačen način že izrazili podporo našemu skupnemu športno dobrodelnemu projektu.

Še naprej skupaj ustvarjajmo nove priložnosti za mlade športnike!

četrtek, 10 decembra 2020 / Published in Novice

Vipavska dolina, Brkini, Kras, Obala

Naša športno dobrodelna akcija že širi svoje razsežnosti.  Mrežo optimizma in  dobrodelnosti spletamo z organizatorji akcije Življenje na Krasu in Brkinih se vrti naprej   

Po vseh kraško-brkinskih občinah si bodo kolesarji, bodisi na terenu ali na trenažerju v zavetju doma, podajali virtualno štafeto ves čas, ki ga bo Luka porabil za tek na 100 kilometrov.  Udeležencev, ki bodo kolesarili in tekli je zares veliko, povabilu  so se najprej odzvali  kolesarji, ki bodo ustvarili virtualno kolesarsko štafeto iz Občine Miren-Kostanjevica,  mimo Komna, preko Sežane, Divače in na koncu, čisto blizu Luke, v občini Hrpelje-Kozina.  Vsi našteti so veliki športni entuziasti, prvi med njimi bo štartal ob 9:30, ko se bo na nam nepredstavljivo »pot« podal tudi tekač Luka Skočaj, zadnji pa konča, ko Luka zagleda številko 100 na svoji merilni napravi.

Še en ekstremni podvig, s katerim želijo podpreti Luko Skočaja, bodo opravili tudi člani Športnega društva 3Šport iz Kopra. »Življenje je izziv« je njihov slogan in to bodo dokazali tudi v soboto, ko bo osem članov teklo od Letališča Sečovlje po vseh obalnih občinah in si bodo na občinskih mejah razmeram primerno podajali štafeto. Za štafetno palico so izbrali kar razkužilo, s katerim bo zadnji pritekel do hiše Luke Skočaja v Bač pri Materiji.

Kolo je simbol gibanja, kolo se vrti naprej, na simbolni ravni v prihodnost in nas pelje novim izzivom naproti. Tek nam bistri telo in duha. Vsem, ki smo športu dovolili, da osvoji naše srce, je skupno, da srčnost delimo z drugimi.

Vsak posameznik lahko v teh negotovih časih prispeva košček pozitivne naravnanosti! Vabimo vas, da se nam pridružite s tekom, kolesarjenjem, okrasitvijo kolesa ali donacijo. Svoj športni izziv označimo na družbenih omrežjih s @100obmrzlireki, okrašeno kolo z #enotnaokrasitev, s svojo plemenitostjo pa mladim športnim upom zagotovimo razvijanje vseh njihovih talentov.

sreda, 09 decembra 2020 / Published in Novice

Kako lahko sodeluješ?

1.     se prijaviš na http://www.100obmrzlireki.si/
3.     od 12. 12. – 31. 12. 2020 odtečeš poljubno število km ali izvedeš tvojo najljubšo športno aktivnost,
4.     na svojem profilu kot objavo ali na story objaviš fotografijo, video in označiš naš dogodek #100obmrzlireki
5.     s poslanim SMS: STOTKA5 na 1919 podpreš mlade športnike iz Vipavske doline, Krasa in Brkinov.

Ko boš odtekel, lahko preko tekaške ure oddaš svoj rezultat tudi v aplikaciji Strava  –  registriraj se v skupino 100 ob Mrzli reki.

Štartnine ni, šteje le tvoj prostovoljni dobrodelni prispevek!

Luka bo vesel tvoje družbe!

TOP