NAVODILA TEKAČEM

 

Spoštovane tekačice, spoštovani tekači!

Veseli nas in ponosni smo, da ste se odločili biti del edinstvene ultra tekaške prireditve v Sloveniji. Trudili se bomo, da se boste pri nas lepo počutili, da boste med prireditvijo uživali in boste domov odhajali polni lepih vtisov.

Želimo, da bo vse potekalo, kot smo si zamislili. Kljub temu pa lahko pride do morebitnih nevšečnosti. V tem primeru vas naprošamo za potrpežljivost, mi pa se bomo potrudili, da bo vse rešeno v obojestransko zadovoljstvo.

V nadaljevanju vam posredujemo nekaj napotkov, ki vam bodo, poleg razpisa, morda koristili.

Torej:

Kraj in datum teka:
Ajdovščina, sobota, 8.12.2018

Organizator:
Športno društvo Tekači Vipavske doline, Goriška cesta 57, 5270 Ajdovščina

Odgovorne osebe tekmovanja:
Predsednik organizacijskega odbora: Andrej Zaman
Vodja tekmovanja: Iztok Kobol
Vodja rediteljev in prostovoljcev: Alenka Čadež Kobol
Vodja pritožbene komisije: Branko Lavrenčič

Dolžina tras:
● 100 km,
● 75 km,
● 50 km

Parkiranje vozil:
Parkirišča so zagotovljena ob Osnovni šoli Šturje, Bevkova ulica 22, Ajdovščina in njeni neposredni bližini. Ob štartno ciljnem prostoru NE bo možno parkirati. Prosimo, da upoštevate navodila redarjev.

Osnovna šola Šturje:
V osnovni šoli bo potekal prevzem štartnih številk in zaključna prireditev s podelitvijo nagrad najboljšim tekačem. Naprošamo vse udeležence, da v šolske prostore vstopate v čisti obutvi. Hvala za razumevanje.

Prevzem štartnih številk:
Petek, 7.12.2018 od 17.00 do 19.00;
Sobota, 8.12.2018 od 6.00 do 16.00
Prevzem štartnih številk bo v Osnovni šoli Šturje.

Čas in kraj štarta:
● 100 km ob 7.00 uri,
● 75 km ob 10.00 uri,
● 50 km ob 12.00 uri.

Lokacija štarta za vse tekaške preizkušnje:
• pod Avtohišo Lavrenčič, Vipavska cesta 6c, Ajdovščina (pod Mercator centrom Ajdovščina). GPS KOORDINATE 45°52’52.28″S, 13°54’36.05″V.

Proga:
Trasa zaobjame Ajdovska polja, ter se sreča najprej z reko Vipavo, nato pa še Mrzlo reko (Hubelj). Dolžina kroga je 5km, od tega je 4250 m makadamske podlage in 750 m asfalta.
Natančen opis proge je na spletni strani www.100obmrzlireki.si – rubrika ”Za tekmovalce”.

Okrepčevalnica bo na koncu 5km kroga pri podhodu pod hitro cesto, kjer se boste lahko v vsakem krogu okrepčali pod šotorom, po koncu tekme pa zavili levo v cilj.
V vsakem primeru upoštevajte navodila in usmerjanje redarjev!

Pravilo in posebnosti štafetnega teka:
Pri štafetnem teku vsak od petih članov štafete preteče enako število krogov, kar pomeni, da na 50 km preizkušnji vsak izmed tekmovalcev preteče 10 km (2 kroga), na 75 km preizkušnji 15 km (3 kroge), na 100 km preizkušnji 20 km (4 kroge). Vsaka štafeta se poljubno odloči o vrstnem redu svojih tekačev (razpored tekačic je prepuščen na izbiro vsaki štafeti). Vsak tekmovalec začne tek štafete na startnem prostoru in ga tam tudi konča. Menjave štafet bodo v ciljnem prostoru, na označenem mestu.
Menjava je veljavna le v primeru, ko aktivni tekmovalec prečka ciljno črto, čakajoči pa pred tem še ni prečkal štartne črte, hkrati pa mora priti do njunega dotika rok.
V vsakem primeru upoštevajte navodila in usmerjanje redarjev!

Štetje krogov:
Za štetje krogov je zadolžen vsak tekmovalec sam. Vmesni časi časomerilca Timing Ljubljana in semafor v krogu sta lahko le v pomoč.
Če kdo ne bo pretekel ustreznega števila krogov, ne bo uvrščen in ne bo mogel biti ”finisher”.

Okrepčevalnice:
Okrepčevalnici bosta dve. Ena na štartno ciljnem prostoru, druga znotraj kroga. Udeleženci bodo imeli na razpolago čaj, vodo, izotonični napitek, sadje, sladkarije, juho, …

Prevoz od šole do štarta in nazaj:
Za ta prevoz poskrbi organizator s kombijem za vse udeležence, ves čas trajanja tekaške prireditve.

Oprema tekmovalcev med tekom:
Udeleženci za solo preizkušnje bodo lahko imeli znotraj kroga eno torbo, ki bo shranjena v kontejnerju znotraj kroga, v neposredni bližini startno ciljnega prostora. Za prevoz torb poskrbi organizator.

Merjenje časa:
Merjenje časov bo izvajal TIMING Ljubljana, društvo za izvedbo športnih programov. Poleg merjenja na štartno ciljnem prostoru, bo znotraj kroga (ob okrepčevalnici) tudi vmesni čas in predvidoma ekran s prikazovalcem rezultatov.

Garderobe in tuši:
Garderobe in tuši bodo v prostorih Osnovne šole Šturje.

Sanitarije:
V Osnovni šoli Šturje in pri okrepčevalnici v krogu.

Masaža:
Masaža za udeležence bo zagotovljena pri okrepčevalnici znotraj kroga po 12. uri in po 15.30 v prostorih šole.

Topli obrok:
Topli obrok bo v prostorih Osnovne šole Šturje od 14.00 do 19.00.

Zaključna prireditev in podelitev nagrad:
Sobota, 8.12.2018, ob 19.30 v avli Osnovne šole Šturje, Bevkova ulica 22, Ajdovščina.
Vse tekmovalce in vaše spremljevalce vljudno vabimo, da se udeležite zaključne prireditve in podelitve nagrad.

Omejitve in priporočila:
Vse tekaške preizkušnje se zaključijo ob 19.00. Tekmovalcu, ki v kategoriji 100 km posamično do 19.00 ne bo zaključil svoje discipline, se šteje rezultat v krajši disciplini (75 km), pri 75 km razdalji posamično se šteje rezultat na 50 km, pri 50 km posamično pa je tekmovalec diskvalificiran, saj je to najkrajša razdalja.

OPOZORILO: Vsi, ki boste v solo preizkušnjah tekli manj od prijavljene dolžine (vendar ne manj kot 50 km), se vam bo upošteval dosežen čas na krajši razdalji, vendar boste v tem primeru le ”finisherji”, ne boste pa mogli konkurirati v končni razvrstitvi.

Priporočljiva oprema tekmovalcev v vseh disciplinah je tekaška lučka, saj se v tem letnem času po 16.30 uri spusti tema. Proga ni osvetljena z javno razsvetljavo, bo pa označena z odbojnimi zastavicami in bakljami.

Spremljanje tekmovalcev z avtomobili in motorji ni dovoljeno. Izjemoma je po 16.30 možno spremstvo na kolesu (obvezna oprema prednja in zadnja luč ter čelada), vendar največ eno spremstvo na enega udeleženca, kar je potrebno napovedati ob prevzemu štartnih številk. Ob prijavi spremljevalca bo le-ta prevzel odsevni jopič, ki ga mora nositi ves čas spremljave na krogu, za jopič pa je ob prijavi potrebno plačati kavcijo 10€. Zaradi zagotavljanja jopičev vas prosimo, da nam morebitno spremstvo javite čim prej.
Od 16.30 dalje lahko tekača spremlja tudi drug tekač, ki biti prav tako nositi odsevni jopič.

Spremstvo tekača v nobenem primeru ne sme ovirati drugih tekačev.

Prosimo, da ste tekači v štafetnih tekih obzirni do tekačev v solo konkurenci in jih temu ustrezno prehitevate in ne ovirate.

Prav tako prosimo vse tekače v solo konkurenci, da se (če je to potrebno) počasnejši umaknejo hitrejšim.

Vse odpadke odlagamo v zato pripravljene vreče. Prepovedano je odmetavati odpadke kjerkoli drugje, kot le v zato določene vreče.

Vsak udeleženec teka sodeluje na lastno odgovornost.

Ob progi trase in na cilju bo na voljo zdravstvena služba.

Fotografije, video, intervjuji:
Pričakujte, da vas bo kdo od organizatorjev ali drugih pooblaščenih oseb, kaj vprašal. Pač za mnenje, želje, upanja, … Pred, med, po teku, kadarkoli. Enako velja za fotografije in video posnetke. Vse navedeno bo objavljeno po prireditvi, nekaj pa že med samo prireditvijo.

Neposredni prenos:
Na FB strani 100 ob Mrzli reki bomo poskušali zagotoviti prenos v živo vseh štartov in nekaterih odsekov s trase.

Pritožbe:
Pritožbe so možne edino pri vodji tekmovanja. Pritožbe morajo biti pisne ali ustne in bodo sprejete proti plačilu kavcije 50€ v gotovini, najkasneje 15 minut po končanju svojega teka vodju tekmovanja. Odločitev pritožbene komisije bo podana pred uradno razglasitvijo rezultatov in je dokončna ter nanjo ni več možna nadaljnja pritožba. Seveda upamo, da pritožbena komisija ne bo imela nobenega dela.

Uradni rezultati:
Uradni rezultati tekmovanja bodo objavljeni na spletni strani prireditve: www.100obmrzlireki.si v rubriki Za tekmovalce – Rezultati na dan dogodka, v startno ciljnem prostoru, v šoli po končanem tekmovanju in na spletni strani časomerilca Timing Ljubljana.

Prostovoljni prispevki za šolski sklad:
V avli osnovne šole vam bodo učenci ponudili svoje izdelke. Predlagamo vam, da jih vzamete v zameno za prostovoljni prispevek.
Ves izkupiček bo šel v šolski sklad in bo namenjen otrokom iz socialno ogroženih družin, da bodo lahko tudi oni šli v šolo v naravo. Otroci vam bodo zelo hvaležni, mi pa tudi!

Zelo pomembno:
Tek 100 ob Mrzli reki ima tudi naziv ”Tek z dušo”.

Zakaj?

Ker so nam pomembni vsi udeleženci.

Ker nam je pomembno, da se vsi udeleženci počutijo domače in sprejeto.

Ker nam je pomembno, da se vsi udeleženci med sabo spodbujajo in širijo pozitivno energijo.

Ker se veselimo uspeha vsakega udeleženca posebej.

In še in še …

Spremljevalci, navijači, … :
Upoštevajte navodila redarjev in organizatorja in se gibajte le v zato določenih mestih. Navijajte za vse udeležence, naj bodo vsi deležni vaše spodbude. Bodite pozorni na to, da ne ovirate tekačev.

Pričakovanja:
Nekateri boste rutinsko pretekli svojo razdaljo, nekateri boste premikali svoje meje, do katerih še do nedavnega niste vedeli, da ste jih sposobni, nekateri … kdo ve!

Ampak:
Ne pričakujte lahkega teka.
Ne pričakujte lepega in idealnega vremena.
Pričakujte mraz, dež in veter!
Pričakujte pravo vipavsko burjo!
Vse, kar bo odstopanje od tega, bo nadstandard.
Pričakujte, da boste v dobri družbi!
Pričakujte, da se bomo organizatorji maksimalno potrudili!
Zavedajte se, da boste del spektakla, kot ga v Sloveniji še ni bilo. Za vedno boste zapisani kot srčni udeleženci teka 100 ob Mrzli reki!

Želimo, da boste v cilju vsi rekli: ”Čista uživancija!”

SREČNO VSEM SODELUJOČIM!

Ajdovščina, november 2018

Andrej Zaman
predsednik organizacijskega odbora