Napotki tekačem

Spoštovane tekačice, spoštovani tekači!

Le še nekaj dni je do sobote, 14 decembra 2019. Tega dne bomo v Ajdovščini, v osrčju Vipavske doline, doživeli tretjo izvedbo tekaškega izziva ”100 ob Mrzli reki”.

Za nemoten potek prireditve, vas prosimo, da upoštevate naslednje napotke:
PREVZEM ŠTARTNIH ŠTEVILK
• V Osnovni šoli Šturje, Bevkova 22, Ajdovščina, v petek, 13.12.2019, od 17:00 do 19:00 in v soboto, 14.12.2019, od 5:30 do 11:30.
• Zaželjeno je, da štartne številke za celotno štafeto prevzame prvi tekač.
• Na prevzem pridite vsaj eno uro pred vašim štartom.
Udeleženci na posamičnem teku na 100 km prevzamejo štartne številke v petek, 13.12.2019!
PARKIRANJE
Parkiranje je možno ob Osnovni šoli Šturje, na javnih parkiriščih v njeni okolici in na posebej označenih parkirnih mestih pod Mercator centrom. V vozilih ali na mestih, kjer to ni primerno, ne puščajte vrednih stvari. Organizatorji ne prevzemamo odgovornosti za varovanje vaše lastnine.

PRIZORIŠČE
Štartno ciljni prostor je pri Mercator centru, pod Avtohišo Lavrenčič (Vipavska cesta 6c, Ajdovščina), oddaljen je približno 500m od Osnovne šole Šturje, ker je prevzem štartnih številk.
• Za prevoz tekačev od OŠ do starta bo poskrbljeno eno uro pred vsakim startom.
• Garderobe, tuši in sanitarije so v prostorih Osnovne šole Šturje. Sanitarije so tudi na krogu in pred startom.
• V šolske prostore vstopajte le s čisto obutvijo.
• Za nemoten potek in vaše dobro počutje bo skrbelo preko 100 prostovoljcev in rediteljev. Če imate kakršnokoli vprašanje, se lahko v vsakem primeru obrnete nanje. Z veseljem vam bodo pomagali ali pa vas usmerili do pristojne osebe.
• Vsi posamični teki so v enotnih kategorijah (moški, ženske), štafetni pa v enotni mešani kategoriji.

POSAMEZNIKI
Vsi tekači v posamičnih tekih lahko uporabite možnost dostave ene osebne prtljage (torbe ali vreče) v posebej za to namenjenem prostoru ob okrepčevalnici. To prtljago pustite na označenem mestu v OŠ Šturje, od koder jo bomo pripeljali v poseben prostor za garderobe na progi.

ŠTAFETE
Prosimo, da nam najkasneje do četrtka, 12. 12.2019 na e naslov 100.ob.mrzli.reki@gmail.com sporočite vrstni red tekmovalcev v štafeti. Ob prevzemu štartnih številk je možno vrstni red nastopajočih v štafeti spremeniti le v izjemnih primerih, ki jih bomo obravnavali individualno. Izjemen primer je lahko le nenaden primer, kot na primer poškodba ali bolezen, vendar le z ustreznim zdravniškim potrdilom.
Menjave tekačev v štafetnih tekih bodo dovoljene le znotraj menjalnega prostora, ki bo označen z začetkom in koncem. Ko tekmovalec vstopa v menjalni prostor, mora imeti čip (zapestnico) nameščen in si ga sme sneti šele po prečkanju označevalne črte. Prav tako mora imeti tekmovalec, ki je štafeto prevzel, ob prečkanju črte, ki označuje konec menjalnega prostora, čip pravilno nameščen. Predaja štafete bo izvršena, ko si bosta tekmovalca pravilno predala čip znotraj menjalnega prostora.
Pravilno nameščen čip je pripet okrog leve ali desne roke ali noge, nikakor pa ga ni dovoljeno nositi v roki. Po končanem teku zadnji tekmovalec v štafeti vrne čip prostovoljki, ki podeli spominsko medaljo na cilju. V primeru izgube ali nevračila čipa se zadnjemu tekmovalcu zaračuna 20 € za stroške čipa.

SLAVNOSTNA PODELITEV NAGRAD
Nagrade najboljšim bodo podeljene na zaključni prireditvi, ki se bo začela ob 19:30 v telovadnici OŠ Šturje.

DOBRODELNOST
• V Osnovni šoli Šturje smo stalni gostje, zato so nam učenci pripravili lične in uporabne izdelke, ki jih boste lahko dobili v zameno za prostovoljni prispevek, ki bo namenjen izključno za šolski sklad.  Naprošamo vas, da s prostovoljnimi prispevki pomagate učencem iz socialno ogroženih družin Osnovne šole Šturje Ajdovščina.

SPLOŠNI NAPOTKI
• Na štartnem mestu bodite vsaj 15 minut pred štartom.
• Štartno številko imejte na vidnem mestu pred sabo.
• Med tekom bodite spoštljivi do sotekačev. Tisti, ki tečete v štafetah, se zavedajte, da imate krajši tek od vseh, ki so na posamičnih preizkušnjah. Temu primerno jih prehitevajte na način, da jim ne motite ritma. Če na progi pride do ”ozkega grla”, imajo prednost tekači na daljših razdaljah.
Kosilo za udeležence bo od 12.00 dalje v prostorih Osnovne šole Šturje.
Ne pozabite na naglavno svetilko! Prav vam bo prišla, če vas ujame tema, tekači na 100 km posamično pa boste tudi štartali še v temi.
• Tek 100 ob Mrzli reki smo poimenovali tudi ”tek z dušo”. To pomeni, da smo tekači med sabo konkurenca, v samem bistvu pa prijatelji! Organizatorjem je pomemben vsak udeleženec, ne glede na predhodne dosežke.
• V primeru, da naletite na tekača, ki je v kakršnihkoli težavah, mu po potrebi pomagajte in o tem obvestite zdravstveno službo, najbližjo redarsko službo ali prostovoljce.
• Zdravniška služba ima pristojnost, da obnemoglemu ali poškodovanemu tekaču, za katerega presodi, da mu je ogroženo zdravje ali življenje, prepove nadaljnji tek. Odločitev je dokončna.
• Morebitne pritožbe so možne pol ure po končanem teku osebe, ki vlaga pritožbo. Vloga (ustna ali pisna) se s kavcijo 50€ odda na prijavnem pultu v prostorih OŠ Šturje. Pritožbo bo obravnaval organizator, ki bo po potrebi pozval vse vpletene osebe, da podajo svoje izjave. Odločitev organizatorja je dokončna in je pritožitelju posredovana pred razglasitvijo rezultatov. Če je pritožba zavrnjena, se kavcija ne vrne.
• Vreme smo naročili. Ne povemo pa, kakšno bo. Sodelujte v nagradni igri ”Burja”, ki smo jo objavili na FB 100 ob Mrzli reki in napovejte hitrost vetra ob 12:30 na dan prireditve.

Nekateri boste rutinsko pretekli svojo razdaljo … nekateri boste premikali svoje meje, do katerih še do nedavnega niste vedeli, da ste jih sposobni … nekateri … kdo ve! Vendar:
• Ne pričakujte lahkega teka.
• Ne pričakujte lepega in idealnega vremena.
• Pričakujte mraz, dež in veter!
• Pričakujte pravo vipavsko burjo!
• Vse, kar bo odstopanje od tega, bo nadstandard.
• Pričakujte, da boste v dobri družbi!
• Pričakujte, da se bomo organizatorji maksimalno potrudili!
• Zavedajte se, da boste del spektakla, kot ga v Sloveniji še ni bilo. Za vedno boste zapisani kot srčni udeleženci teka 100 ob Mrzli reki!
Želimo, da boste v cilju vsi rekli: ”Čista uživancija!”

Po zaključku vseh tekov pripravljamo zaključno prireditev. Seveda vas vse pričakujemo, da ob 19.30 pridete v telovadnico OŠ Šturje, kjer bomo med drugim podelili nagrade najboljšim.

SREČNO VSEM SODELUJOČIM!


Andrej Zaman
predsednik organizacijskega odbora