TISKOVNO SPOROČILO

NEMOGOČI IZZIVI USTVARJAJO NOVE PRILOŽNOSTI

100 OB MRZLI REKI ZA BOTRSTVO V ŠPORTU

Zimski ultra tekaški izziv 100 ob Mrzli reki v organizaciji Športnega društva Tekači Vipavske doline vsako leto poskrbi za pravo spektakularno vzdušje. Zagnano in učinkovito delo društva, ki v organizacijo vloži veliko predanosti in samoiniciative, dokazuje, da ima Vipavska dolina odlične danosti za razvoj raznolikih športnih dejavnosti. Prireditev je odličen pokazatelj, koliko organiziranosti in predanosti je potrebno pri pripravi tako odmevnega dogodka.

Soočiti se je potrebno z veliko izzivi, da lahko sredi decembra, v »burjasti« Vipavski dolini, ob dveh mrzlih rekah, Hublju in Vipavi, izpeljejo tako odmevno tekaško prireditev. Ta obenem predstavlja svojevrsten slavospev nezlomljivosti človeške volje in predanosti cilju. Prav neusahljiva volja je tista, ki tekačev letos ni ustavila. Pravzaprav jih je postavila še pred večje izzive.

Epidemiji navkljub prireditev 100 ob Mrzli reki ne bo zgolj ultra, temveč ekstremna, imela pa bo tudi dobrodelno noto. V sklopu projekta Botrstvo v športu bodo zbirali prispevke za mlade športnike, stare od 14 do 23 let, ki izhajajo iz socialno ogroženih okolij oziroma jim je udinjanje v raznolikih športnih panogah zavoljo raznolikih ovir onemogočeno.

»Če je že leto tako drugačno, pa naj bo še izziv drugačen. Pretekel bom 100 km. In to doma, na tekaški stezi v 10 urah.«

Na pobudo Luke Skočaja iz Bača pri Materiji Tekači Vipavske doline v soboto, 12. decembra 2020, organizirajo tekaški izziv, kot ga še ni bilo. Triatlonec bo v domači dnevni sobi, v osrčju Brkinov, na tekaški stezi odtekel kar 100 kilometrov. Predvidoma v 10 urah.

Tako ekstremnega podviga v Sloveniji še ni bilo, znani so le podobni posamezni primeri iz južne Kitajske, Velike Britanije, Amerike in sosednje Italije. Pobudnik akcije je v osebni tekaški izziv povabil tudi druge, ki naj s skupnimi močmi izzovejo lastne sposobnosti, ob tem pa pomagajo tistim, ki potrebujejo zagon za športno udejstvovanje.

Tekaški izziv, oplemeniten s srčnostjo in dobrodelnostjo

Tekaška proga 100 ob Mrzli reki že z obliko izkazuje srčnost, saj trasa poteka v obliki srca, kar simbolno nakazuje dobrodelnost. Prav slednjo so letos organizatorji vključili v svoj tekaški dogodek. V sklopu projekta Botrstvo v športu, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Olimpijskega komiteja Slovenije, bo ob sodelovanju Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina potekalo zbiranje denarja za razvoj mladih športnikov.

Trenutno je v projekte Botrstva že vključenih več kot 150 otrok in mladostnikov z manj priložnostmi iz Vipavske doline, Krasa in Brkinov. S finančno pomočjo botrov je njihovo otroštvo bolj brezskrbno, kakovost življenja pa neprimerljivo boljša.

Tekači Vipavske doline vabijo k ustvarjanju novih priložnosti

Veseli bomo, če nas boste pri projektu »Nemogoči izzivi ustvarjajo nove priložnost« podprli in našo dobrodelno akcijo, zasnovano z aktivnim življenjskim slogom, razširili med čim več ljudi. Le s solidarnostjo in plemenitostjo bomo lahko mladim športnikom v teh negotovih časih zagotovili razvijanje vseh njihovih talentov.

Skupaj lahko ustvarimo pravi tekaški spektakel, pa čeprav na daljavo – vsak lahko od 12. decembra do 31. decembra 2020, odteče poljubno razdaljo in akcijo podpre s širitvijo novice na socialnih omrežjih ter drugih kanalih obveščanja.

Svoje dobrodelne prispevke lahko nakažete preko SMS-sporočila na številko 1919, in sicer s ključno besedo STOTKA5 oziroma sredstva nakažete na  račun Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina, številka TRR SI56 6100 0000 8873 907, odprt pri Delavski hranilnici, d. d. Ljubljana. Veseli bomo sodelovanja vseh, tako posameznikov kot podjetnikov, ki bi naš plemeniti dogodek podprli z donacijo za dober namen.

Akcija zbiranja sredstev bo trajala od 12. decembra vse do konca leta 2020.

Skupaj zmoremo premagovati izzive in ustvarjati nove priložnosti!

Kontakt ŠD Tekači Vipavske doline

Organizacijski odbor 100 ob Mrzli reki

Predsednica Alenka Čadež Kobol (031 613 806)

Spletna stran: www.100obmrzlireki.si

Facebook stran: https://www.facebook.com/100obmrzlireki

Instagram profil: https://www.instagram.com/100obmrzlireki
Elektronski naslov: info@100obmrzlireki.si
Kontakt pobudnika
Luka Skočaj (041 766 901)

 Projekt podpirajo:

Občina Ajdovščina, Občina Hrpelje Kozina, Olimpijski komite Slovenije, Zavod za šport Ajdovščina, Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina.