Izjava za javnost

Izjava za javnost 100 ob Mrzli reki 2021

Športno društvo Tekači Vipavske doline se že pripravlja na ultra tekaški izziv 100 ob Mrzli reki, ki se bo odvijal 11. decembra 2021 v Ajdovščini. Po razlagi Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport glede sprememb veljavnih omejitev za preprečevanje širjenja epidemije Covid-19, bomo športno prireditev lahko izvedli, vendar brez gledalcev. Tudi ta pogoj bomo sprejeli odprtih rok, saj bi po dveh letih zelo radi izvedli državno prvenstvo v teku na 100 kilometrov.

Letošnja edicija bo peta zapovrstjo, potem ko smo v lanskem letu, kljub zaostrenim epidemiološkim ukrepom, uspeli izvesti prilagojeno – dobrodelno tekaško prireditev. Tekaški izziv je primeren tako za ultraške legende, ki bodo tekle 50, 75 in 100 kilometrov, kakor tudi za rekreativce, ki v teku preprosto uživajo. Slednji se bodo lahko preizkusili v ŠTAFETAH.
Člani posamezne štafete bodo morali skupaj preteči 50, 75 ali 100 kilometrov, kar pomeni 10, 15 ali 20 kilometrov na posameznega člana v štafeti. V štafeti tekmuje 5 članov, od katerih pa morata biti vsaj dve tekačici. Štafetni teki so primerni za vse kategorije tekačev, saj je pomembno sodelovanje in ekipni športni duh.


Letošnji tek je edinstven, saj bomo ŠD Tekači Vipavske doline prvič v Sloveniji organizirali državno prvenstvo v teku na 100 kilometrov, pod okriljem Atletske zveze Slovenije. Najhitrejša tekmovalca bosta prejela naziv »DRŽAVNI PRVAK IN DRŽAVNA PRVAKINJA SLOVENIJE V TEKU NA 100 KM«.

Prijateljske vezi z Atletskim klubom ultramaraton Slovenija prinašajo dodaten ultra tekaški izziv. Tekači, ki so se 22. avgusta 2021 v Kranju, udeležili teka pod imenom Slovenski 12-urni tek, v organizaciji AK ultramaraton Slovenija in tekači, ki se bodo udeležili teka 100 ob Mrzli reki v Ajdovščini, bodo prejeli naziv »SLOVENSKI ULTRAMARATONEC IN SLOVENSKA ULTRAMARATONKA 2021«.

Na startni listi trenutno prepoznamo že veliko pomembnih imen iz ultra tekaške scene. Prijavljenih je tudi nekaj tekačev iz tujine. Nadejamo si, da bodo razmere dopuščale in bomo v decembru priča edinstvenemu ultra tekaškemu dogodku v Ajdovščini.

Prijave tekmovalcev sprejemamo do 30. 11. 2021 na www.100obmrzlireki.si. Na tem naslovu dobite tudi vse ostale informacije.

Dobrodošli tekači!
Organizacijski odbor 100 ob Mrzli reki