Letos po novi tekaški progi

Pozdravljeni tekači,

v lanskem letu nam je narava pokazala zobe in smo bili prisiljeni naš največji društveni dogodek kar dvakrat odpovedati. Vendar nas to ni zaustavilo, ampak nam je dalo še večji zagon za razmislek, kaj lahko pri organizaciji spremenimo in izboljšamo.  

V mislim smo imeli vedno, kako tek narediti bolj atraktiven za tekače in obiskovalce. Slednje nas je privedlo do odločitve, da dogodek preselimo v center mesta Ajdovščina,  na ajdovski plac.

Trasa tekmovanja v  potekala celoti po novi tekaški progi, ki smo jo še bolj približali Mrzli reki. Prečkali bomo 3 mostove, dva čez  reko Hubelj in enega čez potok Lokavšček.  Dolžina kroga bo 2,5 km, podlaga pa pretežno asfalt. Startno-ciljni prostor bo na Lavričevem trgu.

Tekmovanje bo v nedeljo, 8. oktobra. V koledar si zapišite cel vikend :), prevzem štartnih številk bo v soboto 7. oktobra, po prevzemu štartnih številk ob 19h pa sledi okrogla miza z zanimivimi gosti in vsebino, ki bo zagotovo atraktivna za vsakega tekača, podrobnosti vam bomo razkrilil kmalu. 

Nespremenjeni ostanejo starti tekov, in sicer :

  • 7:00   start 100 km (štafete in posamezno)
  • 10:00 start 75 km (štafete in posamezno)
  • 11:00 start štafete podjetij Vipavske doline (novost)
  • 12:00 start 50 km (štafete in posamezno)      

Trenutno je na štartni listi 270 tekačev, odprli pa smo dodatnih 100 štartnih mest.

Do tekmovanja nas loči malo več kot en mesec, nadejamo si vrhunskega vzdušja in obljubljamo, da bomo naredili vse kar je v naši moči, da se boste tekači pri nas počutili odlično.

Organizacijski odbor 100 ob Mrzli reki