Tiskovno sporočilo – 100 ob Mrzli reki 2023

100 OB MRZLI REKI V NOVI PREOBLEKI

Spoštovani!

Športno društvo Tekači Vipavske doline se tokrat predstavljamo s prenovljeno zasnovo ultra tekaškega dogodka 100 ob Mrzli reki. 8. oktobra 2023 bodo tekači tekli po ulicah Ajdovščine, se prvič srečali z novo »mestno« traso. Dogodek smo namreč prestavili v sam center mesta, štartno-ciljni prostor na Lavričev trg, ostale spremljevalne aktivnosti pa v Dvorano Prve slovenske vlade.

Spremenjena je tudi dolžina kroga, in sicer na 2,5 kilometra.

Poleg tekov na 100, 75 in 50 km, ter štafetnega teka na omenjenih razdaljah, smo za popestritev in promocijo tokrat dodali še ekskluzivno promocijsko tekmo štafet podjetij Vipavske doline s »simbolno« razdaljo 10 km. Na startu imamo letos preko 300 tekmovalcev.

 STARTI PO KATEGORIJAH

  • ob 7:00 – 100 km posamezniki in štafete
  • ob 10:00 – 75 km posamezniki in štafete
  • ob 11:00 – 10 km – štafete podjetij Vipavske doline
  • ob 12:00 – 50 km posamezniki in štafete

Ob 7. uri štartajo tekači na 100 kilometrov, tekma šteje tudi za 2. državno prvenstvo v teku na 100 kilometrov.  Prvega tekmovalca na 100km pričakujemo v cilju med 14. in 15. uro

Razglasitev rezultatov bo  ob 19. 30 uri v Dvorani Prve slovenske vlade, razglasitev rezultatov tekme štafet podjetij Vipavske doline pa ob 13.00 na Lavričevem trgu.

Naše tekmovanje odmeva tudi pri tekačih iz tujine, saj imamo mednarodno udeležbo tekačev, na startni listi tekmovalce iz 6 držav (Italije, Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Francije, Švice). 

Za organizacijo takega dogodka je potrebnih okrog 100 prostovoljcev, prijavljeni so iz vseh koncev Slovenije. Njihov prispevek dogodku je izjemnega pomena, saj poleg tega, da skrbijo za vse potrebno iz organizacijskega vidika, ustvarjajo ob progi odlično vzdušje.

Letošnja novost je tudi sobotni pogovorni večer z naslovom »Ekstremni in rekreativni tek, kje so meje in kaj imata skupnega.« Z nami bosta Urban Praprotnik in Jasmina Kozina Praprotnik, ki navdušujeta rekreativne tekače po celotni Sloveniji in spodbujata k zdravemu načinu teka ter Andi Mamič, ki si nenehno postavlja ekstremne izzive in premaguje najdaljše razdalje.

Pogovorni večer bo vodil in moderiral znani slovenski pisatelj, novinar, in ultra tekač Žiga X Gombač, ki je tudi uradni napovedovalec na nedeljski tekmi.

Zaradi tekmovanja bodo urejene delne oziroma popolne zapore Gregorčičeve ulice, Vilharjeve ulice in Ceste IV. Prekomorske, urejena bo polovična zapora na glavnem mostu čez Hubelj, dostop na Lavričev trg bo v nedeljo onemogočen.

Vse informacije objavljamo na naši spletni strani:

Spletna stran 100 ob Mrzli reki

Facebook 100 ob Mrzli reki

Instagram 100 ob Mrzli reki

Vsaka spodbuda tekmovalcu pomeni ogromno, zato vabljeni k navijanju!

Organizacijski odbor 100 ob Mrzli reki


Kontaktne osebe:
Predsednica organizacijskega odbora Alenka Čadež Kobol, 031613806
Vodja tekmovanja Iztok Kobol, 051362724