100 ob Mrzli reki – nemogoči izzivi ustvarjajo nove priložnosti

Z nemogočimi izzivi do novih priložnosti

Tekaški izziv 100 ob Mrzli reki bo letos oplemeniten s srčnostjo in dobrodelnostjo. V sklopu projekta Botrstvo v športu bomo zbirali prispevke za mlade športnike in jim pomagali pri razvoju športnih potencialov. Pobudnik akcije Luka Skočaj bo 100 kilometrov pretekel kar doma na tekaški stezi. Vabljeni, da se pri izzivu pridružite bodisi s tekom bodisi z dobrodelno gesto.

Tekači Vipavske doline  bomo v soboto, 12. decembra 2020, organizirali tekaški izziv, kot ga še ni bilo. Triatlonec Luka Skočaj iz Bača pri Materiji bo 12. decembra 2020, v domači dnevni sobi, v osrčju Brkinov, na tekaški stezi odtekel kar 100 kilometrov, predvidoma v 10 urah.

Tekaška proga 100 ob Mrzli reki že z obliko izkazuje srčnost in dobrodelnost, saj trasa poteka v obliki srca. Prav slednjo smo letos organizatorji vključili v svoj tekaški dogodek. V sklopu projekta Botrstvo v športu, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Olimpijskega komiteja Slovenije, bo v sodelovanju z Medobčinskim društvom prijateljev mladine Ajdovščina potekalo zbiranje denarja za razvoj mladih športnikov. Prispevke bomo zbirali za perspektivne  športnike, stare od 14 do 23 let, ki izhajajo iz socialno ogroženih okolij oziroma jim je udejanjanje v raznolikih športnih panogah zavoljo raznolikih ovir onemogočeno. Trenutno je v projekt Botrstva vključenih že več kot 150 otrok in mladostnikov z manj priložnostmi iz Vipavske doline, Krasa in Brkinov.

Skupaj lahko ustvarimo pravi tekaški spektakel, pa čeprav na daljavo! Vsak lahko od 12. decembra do 31. decembra 2020, odteče poljubno razdaljo in akcijo podpre s širitvijo novice na socialnih omrežjih ter drugih kanalih obveščanja. Svoje dobrodelne prispevke pa lahko nakažete preko SMS-sporočila na številko 1919, in sicer s ključno besedo STOTKA5 oziroma sredstva nakažete na TRR Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina, št. SI56 6100 0000 8873 907. Akcija zbiranja sredstev bo trajala od 12. decembra vse do konca leta 2020.

 Skupaj zmoremo premagovati izzive in ustvarjati nove priložnosti!