Ustvarjamo mrežo dobrodelnosti in optimizma

Vipavska dolina, Brkini, Kras, Obala

Naša športno dobrodelna akcija že širi svoje razsežnosti.  Mrežo optimizma in  dobrodelnosti spletamo z organizatorji akcije Življenje na Krasu in Brkinih se vrti naprej   

Po vseh kraško-brkinskih občinah si bodo kolesarji, bodisi na terenu ali na trenažerju v zavetju doma, podajali virtualno štafeto ves čas, ki ga bo Luka porabil za tek na 100 kilometrov.  Udeležencev, ki bodo kolesarili in tekli je zares veliko, povabilu  so se najprej odzvali  kolesarji, ki bodo ustvarili virtualno kolesarsko štafeto iz Občine Miren-Kostanjevica,  mimo Komna, preko Sežane, Divače in na koncu, čisto blizu Luke, v občini Hrpelje-Kozina.  Vsi našteti so veliki športni entuziasti, prvi med njimi bo štartal ob 9:30, ko se bo na nam nepredstavljivo »pot« podal tudi tekač Luka Skočaj, zadnji pa konča, ko Luka zagleda številko 100 na svoji merilni napravi.

Še en ekstremni podvig, s katerim želijo podpreti Luko Skočaja, bodo opravili tudi člani Športnega društva 3Šport iz Kopra. »Življenje je izziv« je njihov slogan in to bodo dokazali tudi v soboto, ko bo osem članov teklo od Letališča Sečovlje po vseh obalnih občinah in si bodo na občinskih mejah razmeram primerno podajali štafeto. Za štafetno palico so izbrali kar razkužilo, s katerim bo zadnji pritekel do hiše Luke Skočaja v Bač pri Materiji.

Kolo je simbol gibanja, kolo se vrti naprej, na simbolni ravni v prihodnost in nas pelje novim izzivom naproti. Tek nam bistri telo in duha. Vsem, ki smo športu dovolili, da osvoji naše srce, je skupno, da srčnost delimo z drugimi.

Vsak posameznik lahko v teh negotovih časih prispeva košček pozitivne naravnanosti! Vabimo vas, da se nam pridružite s tekom, kolesarjenjem, okrasitvijo kolesa ali donacijo. Svoj športni izziv označimo na družbenih omrežjih s @100obmrzlireki, okrašeno kolo z #enotnaokrasitev, s svojo plemenitostjo pa mladim športnim upom zagotovimo razvijanje vseh njihovih talentov.